Розробка шляхів удосконалення системи оплати праці на підприємстві - Машинський, Володимир Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об'єктом дослідження цієї дипломної роботи є підприємство ПАТ «Енергомашспецсталь», м. Дніпро. Предметом роботи є вдосконалення організаційно-економічного механізму оплати праці в рамках фінансової стратегії стабілізації. У першому розділі розглянута суть фінансової стратегії підприємства, роль заробітної плати і методика формування фонду оплати праці, описані механізми оцінки ефективності використання трудових ресурсів. В другому розділі проведено техніко-економічний аналіз оплати праці ПАТ «ЕМСС» за 2018-2020 роки. Виявлена динаміка фонду заробітної плати, проаналізовані чинники що її визначають. Розраховані основні фінансові коефіцієнти. В третьому розділі запропоновано механізм формування структури фонду оплати праці, який забезпечить зростання продуктивності, та реалізацію стратегії фінансової стабілізації ПАТ «ЕМСС».
Keywords: фінансова; механізм оплати праці; фонд оплати праці; продуктивність; надтариф; фінансова стійкість