Вдосконалення управління транспортно-експедиторською діяльністю підприємства - Михайлишин, Дмитро Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Актуальність теми дослідження визначається тим, що в ринкових умовах господарювання перед транспортно-експедиторською діяльністю, як підсистемою транспортно-логістичної системи, постає проблема вироблення концепції та методології формування адаптаційних стратегій, оскільки від таких властивостей, як адаптивність, залежить керованість і динаміка розвитку транспортного ринку України, взаємодія всіх суб'єктів транспортного процесу, а також конкурентоспроможність вітчизняних транспортних компаній із зарубіжними. Практична значущість дослідження полягає в тому, що запропоновані рекомендації, спрямовані на вдосконалення системи управління транспортноекспедиторською діяльністю ТОВ "Українська транспортна спілка", можуть бути застосовані на практиці аналізованого підприємства.
Keywords: транспортно-експедиторська діяльність; логістичні методи керування; фінансово-господарські результати; ефективність заходів