Розробка технології виробництва асфальтобетонної суміші з застосуванням мінерального порошку з цеоліту на асфальтобетонному заводі - Бащкаєв, Богдан (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі досліджено вплив цеолітового мінерального порошку на властивості асфальтобетонів та розроблено технології виготовлення асфальтобетонних сумішей з додаванням цеолітового мінерального порошку при виробництві на асфальтобетонному заводі м. Рахів Закарпатської області. А також у роботі виконані технологічні розрахунки режимів роботи заводу, запропоновано удосконалення окремих ліній, визначена потреба в матеріалах, визначено властивості асфальтобетонів, що містять в своєму складі цеолітовий мінеральний порошок, встановлені об’єми складів для матеріалів та витрати ресурсів при приготуванні сумішей. Вирішені питання з контролю якості робіт на заводі, охорони праці, виконані техніко-економічні розрахунки робити заводу.
Keywords: цеолітовий мінеральний порошок; асфальтобетонна суміш; технологія; асфальтобетон; фізико-механічні властивості; ефективність