Проектування устаткування для розробки мерзлих та щільних грунтів. Частина 2. Комбіноване робоче устаткування на базі екскаватора IV розмірної групи - Думанов, Євгеній Петрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Проведено патентний огляд конструкцій екскаваторів, на основі якого запропоновано модернізацію базової машини. В роботі проведено розрахунки, що підтверджують надійність і працездатність конструкції. В розділ охорони праці приведено заходи по створенню нормальних та нешкідливих санітарно-гігієнічних умов праці, заходи по забезпеченню безпечних умов праці
Keywords: екскаватор; гідроциліндр; рукоять; ківш; ніж; тяга; гідромолот; гідролінія