Проектування мостового крану вантажопідйомністю 10 т. Частина І. Розрахунок металоконструкції мостового крану - Варавін, Євген Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У кваліфікаційній роботі розраховані основні геометричні параметри головної і кінцевої балки мостового крана. Була виконана перевірка стійкості стінок балки, статичної та динамічної жорсткості моста, розрахований будівельний підйом і розроблена схема розкрою листів бічних стінок головної балки, крім того, проведені перевірочні розрахунки зварних швів і обрані електроди для проведення зварювальних робіт.
Keywords: мостовий кран; кінцева балка; головна балка; розрахункова схема; 3d модель