Дослідження високочастотного живлення світлодіодів - Старіков, Ярослав Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета роботи – підвищення ефективності використання світлодіодів за рахунок високочастотного живлення. Об'єкт роботи – визначення конструкції джерела живлення та схеми підключення високочастотного живлення світлодіодів. Предмет роботи – джерело живлення та схема підключення високочастотного живлення світлодіодів. Робота присвячена питанням створенню більш ефективного принципу живлення світлодіодів. Послідовно-паралельна схема підключення світлодіодів та використання живлення змінним струмом високої частоти дозволяє значно знизити затрати на електроенергію. Розглянуто основи створення джерел живлення та схем підключення високочастотного живлення світлодіодів з метою зниження затрат на електроенергію. Розглянуто аспекти розробки та практичної реалізації елементів джерел живлення та схем підключення високочастотного живлення світлодіодів. Розроблена функціональна і принципова електрична схема джерел живлення та схем підключення високочастотного живлення світлодіодів, описані призначення і принципи роботи її елементів.
Keywords: світлодіод; методи регулювання; джерела живлення; світлодіодна установка