Оцінювання напруженого стану робочого шару валка методом вимірювання коерцитивної сили - Івахненко, О. М.; Ivahnenko, O. (Харківський національний автомобільно-дорожній універститет, 2024)
Робочий шар двошарових високохромистих чавунних валків характеризується високим рівнем напружень, що може стати причиною передчасного руйнування в процесі експлуатації валка – виникають відшаровування, сітка розпалу. Вимірювання коерцитивної сили дозволяє оцінити залишкові напруження та їх розподіл в робочому шарі валка після виготовлення та в процесі експлуатації.
Аssessment of the stress state of the working layer of the roll coercive force measurement method
Keywords: двошаровий валок; високохромистий чавун; напруження; коерцитивна сила.; double-layer roll; high-chromium cast iron; tension; coercive force.; 621.771.07