Транспортний засіб категорії М1. Розробка зчеплення та аналіз способів керування гальмами - Воронін, Ілля Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об'єкт дослідження - транспортний засіб категорії М1. Мета роботи -розробка зчеплення транспортного засобу категорії М1. В ході виконання кваліфікаційної роботи було виконано аналіз тягово-швидкісних властивостей проектованого транспортного засобу категорії М1, підібрані його основні параметри, отримані характеристики розгону при повному навантажені. Було пророблено схему трансмісії кінематичну принципову та кресленник загального виду трансортного засобу категорії М1. Для проектованого автомобіля було розроблено однодискове фрикційне зчеплення з діафграмовою пружиною. На основі результатів розрахунку зчеплення було розроблено складальний кресленик зчеплення та специфікація до нього. На основі аналізу способів керування гальмами автомобіля розрроблено теоритичний кресленик, який відображає наявність в робочій гальмовій системі автомобіля додаткових систем, що підвищують ефективність гальмування транспортного засобу. Виконана технологічна частина дозволяє оцінити технологічність марштруту виготовлення деталі, яка належить до зчеплення. Виконаний економічний розрахунок дозволив встановити собівартість виготовлення креслеників та документації, яка відноситься до зчеплення.
Keywords: транспортний засіб; гальма; зчеплення; гальмовий привід.