Оцінка технологій влаштування поверхневої обробки дорожнього одягу - Колодкін, Андрій Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Розглянуті такі питання: використання захисних шарів дорожніх одягів, теоретичні питання про роботу поверхневих обробок, вплив динамічних навантажень на стійкість поверхневих обробок при різних температурах, вплив добавок в бітумі на стійкість поверхневих обробок, вдосконалена технологія влаштування поверхневих обробок. Виконані експерименти: вплив ПАР на адгезію до щебеню, визначення в'язкості бітуму на стійкість поверхневих обробок, визначення стійкості поверхневих обробок з добавками різних ПАР та полімерів, вплив ущільнення на стійкість поверхневих обробок. Складені технологічні карти виконання одиночної та подвійної поверхневої обробки, з синхронним методом розподілу матеріалів.
Keywords: автомобільна дорога; дорожній одяг; технологія і організація робіт; поверхнева обробка; поверхнево-активні речовини; адгезія; бітумна емульсія в’язкість бітуму; ущільнення захисних шарів; захисні шари дорожнього одягу