Забезпечення надійності дорожніх одягів при ремонті та реконструкції існуючих цементобетонних покриттів, зруйнованих віброрезонансним методом на слабких основах - Гамеляк, І. П.; Райковський, В. Ф. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Ремонт і реконструкція існуючих цементобетонних покриттів жорстких дорожніх одя-гів мають виконуватися за результатами оцінки стану покриття, оцінки їх придатності в якості основи під нові шари і особливо у разі посилення асфальтобетонними шарами. У статті наведено методику визначення фактичного загального модуля пружності доро-жнього одягу, за допомогою статичного та динамічного штампового обладнання, та оцінку результатів вимірювання модуля деформації та пружності бетонної основи при різних проходах віброрезонатора для прийняття рішення про метод ремонту. Зроблено висновок, що при слабкій основі віброрезонансний метод не придатний і повинно використовуватися зняття напружень за мінімальної кількості проходів руйнуючого обладнання.
Ensuring the reliability of pavements in the repair and reconstruction of existing cement-concrete pavements destroyed by vibroresonance on a weak basis
Keywords: ремонт жорсткого дорожнього одягу; віброрезонансний метод; щебенування; модуль деформації; модуль пружності; crushing; deformation module; elasticity module; vibroresonance method; repair of rigid pavement; 625.70; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.92.2.17