Порівняльний аналіз схем організації дорожнього руху на перехресті вул. Дерев’янка – просп. Науки м. Харків - Мойсяк, Євгеній Дмитрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета роботи - вибір планувального та організаційного рішення на перехресті вул. Дерев’янка – просп. Науки м. Харків на основі визначення показників ефективності та безпеки дорожнього руху. Об'єкт дослідження – процес дорожнього руху на перехресті вул. Дерев’янка – просп. Науки м. Харків. Предмет дослідження – ефективність дорожнього руху на перехресті вул. Дерев’янка – просп. Науки м. Харків Метод дослідження – натурно-аналітичний. У дипломній роботі проведено порівняння результатів моделювання функціонування транспортного вузла в одному рівні при різних планувальних та організаційних рішеннях. Запропоновані два планувальних рішення вузла – лінійний та кільцевий. Для кільцевого типу транспортного вузла визначені мінімальні значення основних геометричних параметрів, що впливають на ефективність функціонування транспортного вузла в одному рівні.
Keywords: моделювання дорожнього руху; інтенсивність транспортного потоку; організація дорожнього руху; ефективність дорожнього руху; транспортні потоки; PTV Vision VISSIM