Оцінка екологічного стану р. Мжа в зоні діяльності очисних споруд м. Валки - Корнієвський, Віталій Всеволодович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Метод дослідження – розрахункові методи визначення гранично- допустимих скидів. На підставі проведених досліджень виявлені причини незадовільної роботи очисних споруд м. Валки. Запропоноване використання адсорбційно-активного носія для імобілізації активного мулу і введення передкоагуляційого очищення, що дозволить інтенсифікувати процес біологічного очищення. В роботі проведено оцінку сучасного стану водного обєкту-приймача стічних вод та розрахунок ГДС забруднюючих речовин.
Keywords: очищення; завислі речовини; нафтопродукти; поверхневий стік; електрокоагуляція; відстоювання; фільтрація