Проєктування ділянки автомобільної дороги державного значення Т-18-01 Рівне – Здолбунів – Мізоч – Дубно - Клименко, Віталій Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – проєктування будівництва автомобільної дороги державного значення Т-18-01 Рівне – Здолбунів – Мізоч – Дубно. Мета роботи – розробка проєктних рішень щодо будівництва нової автомобільної дороги, згідно з нормативними документами та правовими актами, прийнятими в Україні. Метод дослідження – аналіз науково-технічної інформації за літературними джерелами, нормативною і довідковою літературою та застосування методів автоматизованого проєктування. Галуззю використання є розробка проєктної документації автомобільної дороги в складі проєкту нового будівництва. В результаті розробки кваліфікаційної роботи виконано: – аналіз нормативно-правового забезпечення будівництва автомобільних доріг; – проаналізовано характеристики району проєктування ділянки дороги; – запроєктовано трасу автомобільної дороги; – запроєктовано поздовжній та поперечний профілі; – розраховано конструкції дорожнього одягу; – розраховано конструкцію водопропускної труби; – запроєктовані природоохоронні заходи. Також проаналізовані нормативні документи щодо проєктування робіт та технологія створення проєктної документації будівництва нової автомобільної дороги та виконані відповідні креслення.
Keywords: автомобільна дорога; поздовжній профіль; план траси; поперечний профіль; дорожній одяг; водопропускні споруди