Розробка обладнання для стендових випробувань гідравлічної бортової трансмісії бульдозера ТС-10 - Іванов, Владислав Русланович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт кваліфікаційної роботи – обладнання для стендових випробувань гідравлічної бортової трансмісії бульдозера ТС-10. Мета роботи – відтворення обладнання для стендових випробувань гідравлічної бортової трансмісії бульдозера ТС-10. Метод розробки – аналітично-графічний. Вихідні дані до роботи – гусеничний бульдозер ТС-10 з двома бортовими об’ємними гідроприводами в якості трансмісії: тягово-швидкісна характеристика має максимальне розрахункове тягове зусилля 184,8 кН при швидкості 1,8 км/год і максимальну швидкість трактора 10,12 км/год при мінімальному тяговому зусиллі 27 кН. Тип насосів та гідромоторів – аксіальнопоршневі з регульованим робочим об’ємом і електрогідравлічними пропорційними регуляторами. У кваліфікаційній роботі виконані аналіз гідравлічної принципової схеми та розрахунок бортової трансмісії бульдозера, зокрема визначено значення ККД, вибрані типорозміри гідропристроїв та трубопроводів за зведеними діаметрами, ємність гідробака, параметри фільтра і оливаохолоджувача, та проведені необхідні техніко-економічні розрахунки і розглянути питання охорони праці.
Keywords: бульдозер ТС-10; бортова трансмісія з об’ємним гідроприводом; насоси; гідромотори; розрахунок гідропривода; випробування гідропристроїв