Шляхи формування ефективної антикризової програми підприємства транспортної галузі - Шевченко, Аліна Геннадіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Кваліфікаційна робота: 61 с., 14 рис., 11 табл., 24 джерела. КРИЗА, КРИЗОВИЙ СТАН ПІДПРИЄМСТВА, АНТИКРИЗОВА ПРОГРАМА, КРИЗА НЕПЛАТОСПРОМОЖНОСТІ, ПІДПРИЄМСТВО ТРАНСПОРТУ. Об'єктом дослідження є антикризова програма підприємства. Предметом дослідження є заходи формування ефективної антикризової програми підприємства. Метою роботи є розробка рекомендацій з формування ефективної антикризової програми підприємства транспорту. В ході дослідження використовувалися методи аналізу і синтезу, метод логічного аналізу. В сучасних умовах нестабільного економічного середовища підприємства транспортної галузі дедалі частіше стикаються з кризовими ситуаціями, які можуть призвести до значного зниження їх конкурентоспроможності, втрати ринкових позицій і фінансової стабільності. Формування ефективної антикризової програми стає ключовим елементом управління, що дозволяє своєчасно виявити загрози, мінімізувати негативні наслідки та забезпечити стабільне функціонування підприємства. Важливим завданням є розробка комплексних підходів, які враховують специфіку транспортної галузі, внутрішні резерви підприємства та зовнішні фактори впливу. Результатом проведеного в кваліфікаційній роботі дослідження є пропозиції щодо алгоритму та основних напрямків формування антикризової програми підприємства транспорту, зокрема, спрямованих на подолання ймовірної кризи неплатоспроможності. За результатами дослідження опубліковано 1 наукову статтю в Збірнику студентських наукових праць «Економічні перспективи», м. Харків, ХНАДУ, 2025 р.; 1 тезу доповіді.
Keywords: криза; кризовий стан підприємства; антикризова програма; криза неплатоспроможності; підприємство транспорту