Розробка вебсайту для планування поїздок на електромобілі - Чебан, Гліб В'ячеславович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єктом дослідження виступає процес створення вебресурсу для планування подорожей на електромобілях із урахуванням наявних зарядних станцій, оптимального прокладання маршруту та розрахунку супутніх витрат. Метою цієї роботи є розробка зручної вебплатформи, що забезпечує користувачам можливість ефективного планування поїздок на електротранспорті з урахуванням розташування зарядних пунктів, орієнтовного часу в дорозі, витрат на електроенергію та можливості додавання зупинок у маршрут. У межах дослідження проведено аналіз існуючих онлайн-рішень у сфері планування маршрутів для електромобілів, виявлено їх основні недоліки та розглянуто варіанти інтеграції картографічних сервісів. Було спроєктовано архітектуру сайту, створено дизайн-макет у Figma, а також реалізовано як клієнтську, так і серверну частину вебдодатку. У систему інтегровано картографічне API та базу даних із зарядними станціями. Ресурс підготовлено до тестування та доступу для користувачів.
Keywords: вебсайт; планування поїздок; електромобіль; маршрут; зарядні станції; api; картографія; javascript; figma; nodejs