Аналітична концепція забезпечення ефективності економічної діяльності підприємства на основі Data-Driven підходу - Чуприн, Олег Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єктом кваліфікаційної роботи є економічна діяльність підприємства в умовах ринкової економіки, яка охоплює процеси формування доходів, витрат, прибутку, використання ресурсів та управління ефективністю функціонування. Основною метою даної кваліфікаційної роботи є розроблення та обґрунтування аналітичної концепції підвищення ефективності економічної діяльності підприємства на основі Data-Driven підходу, що передбачає використання даних для прийняття обґрунтованих управлінських рішень. Предметом кваліфікаційної роботи є методи, інструменти та підходи аналітичного управління ефективністю економічної діяльності підприємства на основі використання Data-Driven концепції. У процесі дослідження застосовувалися такі методи: аналіз та синтез — для систематизації інформації щодо теоретичних засад управління ефективністю підприємства та Data-Driven підходу; порівняльний аналіз — для оцінки динаміки ключових економічних показників у різні періоди; статистичні методи — для обробки звітних даних підприємства та оцінки рівня ефективності діяльності; економіко-математичне моделювання — для побудови аналітичної моделі управління; а також графічний метод — для візуалізації результатів аналізу та динаміки показників. Результатами дослідження є обґрунтування ефективності Data-Driven підходу в управлінні підприємством, аналіз економічної діяльності, виявлення проблем і резервів розвитку, розробка аналітичної моделі та практичних рекомендацій щодо підвищення ефективності.
Keywords: DATA-DRIVEN підхід; економічна ефективність; аналітичне управління; цифрові технології; аналітична модель; оптимізація ресурсів; підвищення конкурентоспроможності