Аналіз та подальше удосконалення системи оплати праці на підприємстві - Швець, Карина Євгенівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Предмет дослідження - аналіз системи оплати праці на підприємстві. Завдання дослідження: - вивчення сучасних тенденцій соціально-економічних функцій заробітної плати; - розгляд наявних форм і систем оплати праці; - аналіз результатів діяльності та системи оплати праці; - вдосконалення організації заробітної плати. Перший розділ присвячено дослідженню сутності, функцій, систем і принципів оплати праці. Другий розділ аналізує систему оплати праці, що застосовується на підприємстві. Крім того, зроблено аналіз співвідношення між темпами зростання середньої заробітної плати і продуктивністю праці. Третій розділ присвячено пошуку шляхів удосконалення системи оплати праці, мотиваційних аспектів та організаційної структури.
Keywords: заробітна плата; мотивація; система оплати праці; фонд оплати праці; коефіцієнт трудової участі; бестарифна оплата праці