Вдосконалення пневмоколісного бульдозеру на базі трактору класу 30 кН - Лилик, Микита Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У дипломній роботі проведено дослідження колісного трактору класу 30 кН. В даній роботі поставлена мета - виконання модернізації колісного трактора шляхом установки бульдозерного обладнання. Складена карта технічного рівня, виконано патентний пошук. Виконано технічне обґрунтування бульдозера, що проектується. В пояснювальній записці проведено визначення тягового зусилля, розрахунок середнього статичного тиску бульдозера на грунт, розрахунок об’єму призми ґрунту, визначення реакцій на передні та задні колеса, розрахунок продуктивності бульдозера, розрахунок привода керування, визначення навантажень, діючих на робоче обладнання, розрахунок на міцність робочого обладнання. Складена схема збирання головної передачі. Розглянуті питання техніки безпеки, охорони навколишнього середовища, цивільного захисту, прораховано витрати на модернізацію.
Keywords: трактор; головна передача; диференціал; бульдозерне обладнання; технологія; економіка; охорона праці