Розроблення інтелектуальної інформаційно-управляючої системи транспортного дизеля. Математична модель - Ніконов, О. Я.; Щебенюк, В. С.; Никонов, О. Я.; Nikonov, O.; Schebenyuk, V. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2015)
Розглянута задача побудови ефективних інформаційно-управляючих систем наземних транспортних засобів. Запропоновано концепцію інтелектуального транспортного засобу на основі штучних нейромережевих регуляторів. На прикладі транспортного двигуна 3ТД розроблена відповідна інформаційно-управляюча система на основі динамічних штучних нейронних мереж.
Разработка интеллектуальной информационно-управляющей системы транспортного дизеля. Математическая модель
Development of intelligent information and control system transport diesel engines. Mathematical model
Keywords: транспортний дизель; інтелектуальні системи; штучні нейронні мережі; транспортный дизель; интеллектуальные системы; искусственные нейронные сети; transport diesel; intelligent systems; artificial neural networks; 621.436:004.8