Втілення системі OpenGTS для моніторингу транспортних засобів на підприємстві - Колмогоров, Владислав Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження. Процес отримання діагностичної інформації безпосередньо на автомобілі під час руху та передання цієї інформації в службу на підприємстві подальшого аналізу та прийняття рішення. Предмет дослідження. Засобі отримання діагностичної інформації, її обробка, передача, зберігання, візуалізації та аналізу. Методи дослідження: розрахункові методи, моделювання фізичних процесів, статистичний аналіз, комп’ютерне моделювання. У цій магістерській роботі розглянуто системи моніторингу автомобілів. Виконано аналіз технічних, програмних і апаратних засобів які застосовуються для визначення фактичного стану автомобіля в умовах експлуатації під час руху. Розроблено схема передачі інформації від датчика виміру рівня палива в баку до комп’ютера диспетчера автотранспортного підприємства. Для передачі даних від автомобіля до хмарного сервера, на якому зберігається обробляється вся інформація. Розроблено програмне забезпечення для обліку первинної шляхової документації. Виконана оцінка ефективності втілення автоматизованої системі заповнення та обліку шляхових листів на підприємстві автомобільного транспорту.
Keywords: ОБЛАДНАННЯ; ТРАНСПОРТНИЙ ЗАСІБ; ТЕХНІЧНИЙ СТАН; СИСТЕМА МОНІТОРИНГУ; МІКРОКОНТРОЛЕР ДІАГНОСТУВАННЯ; ВИТРАТА ПАЛИВА