Моделювання впливу структурних елементів на властивості мікроструктури декоративного бетону - Довгань, О. Д.; Dovgan, Alexandra (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Декоративні бетони у виробах складної геометричної форми реагують на весь сукупний вплив факторів навколишнього середовища. Синергетична дія внутрішніх і зовнішніх чинників призводить до значного погіршення властивостей архітектурних виробів. З метою забезпечення довговічності й експлуатаційної надійності матеріалу декоративних елементів виникає необхідність покращення властивостей мікроструктури бетону. У роботі зазначено, що поліпшити властивості цементного каменю можна способом зниження початкової пошкодженості мікроструктури декоративного бетону.
Modeling the influence of structural elements on the properties of the microstructure of decorative concrete
Keywords: декоративний бетон; мікроструктура; пошкодженість; склофібра; експериментально-статистична модель; decorative concrete; microstructure; damage; glass fibre; experimental-statistical model; 691.32:519.24; 10.30977/BUL.2219-5548.2025.110.0.113