Основи стандартизації та оцінки відповідності : електронний навчальний посібник у схемах і таблицях - Букрєєва, О. С.; Рибалко, І. В. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Навчальний посібник містить загальні відомості про стандартизацію, сертифікацію, технічне регулювання, оцінку відповідності в Україні, що їх представлено в вигляді схем, таблиць, рисунків, графіків. Крім того, він містить комплекс питань для самоконтролю, тестові вправи та завдання за кожним розділом. Посібник адресовано студентам та викладачам закладів вищої освіти інженерних спеціальностей усіх форм навчання, а також учням професійних коледжів, технікумів, слухачам системи підвищення кваліфікації та перепідготовки.
Keywords: стандартизація; міжнародна стандартизація; організація національної стандартизації; кодування інформації про товар; застосування стандартів; оцінка відповідності; національна система оцінки відповідності; вимоги до органів оцінювання відповідності; порядок проведення оцінки відповідності та сертифікації; 006