Організація обліку власного капіталу та його удосконалення на підприємстві - Лесик, Дмитро Валентинович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Одним із найважливіших напрямків фінансового аналізу, що має проводитися керівництвом або спеціальними підрозділами підприємства, є аналіз власного капіталу та ефективність його використання як головного джерела фінансування діяльності підприємства. Саме на основі результатів такого аналізу керівництво приймає рішення щодо ефективності тих чи інших видів господарської діяльності, рішення про доцільність розвитку напрямків виробництва, про прибутковість видів продукції, що показує необхідність дослідження різних методик аналізу і визначає актуальність обраної теми.
Keywords: облік; аналіз; власний капітал; облікова політика; підприємство