Розробка модуля ідентифікації вантажу для ІТ-інфраструктури складу - Бречка, Віталій Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Нові технології всі більше завойовують логістичний ринок, невідкладним завданням стає забезпечення розвитку складських терміналів у відповідності до загальносвітового руху в напрямку глобального інформаційного простору. Робота складу значною мірою залежить від революційного розвитку інформаційно-комунікаційних технологій. Метою роботи є підвищення ефективності і швидкості проведення робочих операцій ідентифікації вантажу за рахунок розробки модуля ідентифікації для ІТ-інфраструктури складу. Об'єктом дослідження є ІТ-інфраструктура складу. Предметом дослідження є розробка модуля ідентифікації вантажу для ІТ-інфраструктури складу. Використовуються методи дослідження системного підходу, статистичного аналізу, оцінки та оптимізації, формалізації та моделювання. Обґрунтовано, що інформаційна інфраструктура складу являє собою інтегровану сукупність телекомунікаційних та інформаційних об’єктів інформаційного простору логістичного процесу. За розробленими математичними моделями обирається програмне забезпечення модуля ідентифікації вантажу. За допомогою пакету програмування Microsoft Exсel наводиться приклад вибору елементів модуля ідентифікації.
Keywords: багатокритеріальна оптимізація; вантаж; ефективність; ідентифікація; інфраструктура; метод; модель; програмне забезпечення; система; технологія