Екосистемнi послуги як пiдстава для розвитку рекреацiйної дiяльностi - Анiсiмова, С. В.; Анiсiмов, С. В.; Анисимова, С. В.; Анисимов, С. В.; Anisimova, S.; Anisimov, S. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2019)
Проведено аналіз етапів становлення та класифікації екосистемних послуг. Розглянуті проблеми ідентифікації екосистемних послуг як підстави для розвитку рекреаційної діяльності. Розроблено типологічну схему екосистемних послуг, що використовуються під час здійснення рекреаційної діяльності. Запропоновані перспективні напрями раціонального використання рекреаційних ресурсів та послуг екосистем.
Экосистемные услуги как основа для развития рекреационной деятельности
Ecosystem services as a basis for the development of recreational activities
Keywords: екосистемний підхід; екосистемні функції та послуги; рекреаційна діяльність; экосистемный подход; экосистемные функции и услуги; рекреационная деятельность; ecosystem approach; ecosystem functions and services; recreational activity; 911.8; 10.30977/BUL.2219-5548.2019.85.0.124