Нейромережеве моделювання інформаційних систем - Ріпний, Олексій Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – перспективні інструменти розробки та навчання нейромережевих моделей та середовища програмування на мові Python з бібліотеками TensorFlow і Keras для аналізу даних в інформаційних системах, для визначення типів та видів деталей автомобільного обладнання. Предмет дослідження – автоматизація моделювання процесів визначення за допомогою нейронних мереж, обґрунтування принципів створення програмного додатку для визначення деталей автомобільних систем. Метою дипломної роботи є аналіз та дослідження моделей штучних нейронних мереж, побудова нейромережевої моделі визначення об’єктів, опис основних принципів розробки мобільного додатку для визначення дрібних деталей автомобіля та автомобільного обладнання. Основні завдання та характеристики бажаних результатів (наукові або практичні) – описати цілі, функції, види існуючих методів розробки моделей процесів за допомогою штучних нейронних мереж, побудувати нейромережеву модель визначення об’єктів, а саме деталей автомобільного обладнання, провести певне число моделювань для навчання роботи нейронної мережі та отримання результатів за моделюванням, наближених до дійсних результатів, визначити основні принципи створення мобільного додатку, що використовує навчану нейронну мережу, для визначення деталей автомобіля та інструментів.
Keywords: нейронні мережі; моделювання; системи комп'ютерної математики; визначення об'єктів; TENSORFLOW; PYTHON; мобільний програмний додаток