Дослідження власних коливань парової турбіни великої потужності, наближених до робочої частоти - Красніков, Сергій Васильович; Krasnikov, S. V. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Здійснено моделювання системи турбоагрегат-фундамент-основа. Побудовані розрахункові моделі системи дозволяють розглядати її найбільш гнучкі частини як просторові конструкції. Здійснено розрахунки власних коливань. Моделювання системи та розрахування власних форм здійснено за допомогою методу скінченних елементів. За результатами проведеного аналізу було зроблено висновки щодо підвищення працездатності системи та наведено рекомендації щодо подальших досліджень.
Study of natural oscillations of a high-power steam turbine near the operating frequency
Keywords: турбіна; вібрація; власні форми; моделювання; метод cкінченних елементів; фундамент; turbine; vibration; own forms; modeling; finite element method; foundation; 519:539:534; 10.30977/BUL.2219-5548.2023.100.0.58