Дослідження шляхів удосконалення технології відновлення лакофарбової поверхні кузова в умовах СТО - Самойленко, Дмитро Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Об’єкт дослідження – кузов сучасного легкового автомобіля. Мета дослідження – аналіз способів та методів фарбування кузовів легкових автомобілів з метою збільшення їх терміну служби за рахунок своєчасного обслуговування та використанню сучасного технологічного обладнання. 1. Провести аналіз фарб, які використовуються для фарбування сучасних легкових автомобілях. 2. Виконати аналіз сучасного обладнання для фарбування кузовів сучасних легкових автомобілів. 3. Визначитись з вибіром фарбопульта для підвищення якості фарбувальних робіт. У дипломної роботі виконаний технологічний розрахунок СТО, проаналізовані причини, які впливають на пошкодження кузовів легкових автомобілів. Виконано підбор технологічного встаткування для виконання необхідних технологічних робіт. Запропоновано обладнання та технологія фарбування елементів та кузова легкового автомобіля . Освітлено питання безпеки життєдіяльності на підприємстві. Виконано техніко-економічну оцінку проектних рішень.
Keywords: НОРМА ДИСКОНТУ; ДІАГНОСТИКА; КУЗОВ; ВСТАТКУВАННЯ; ФАРБА; РОЗЧИНИК; ФАРБОПУЛЬТ; РОЗРАХУНОК; ОБСЛУГОВУВАННЯ; ТЕХНІКА БЕЗПЕКИ; ПРИБУТОК