Управління міжнародною конкурентоспроможністю підприємства - Кудрявцева, О. В.; Пономаренко, О. І.; Kudryavtseva, Oksana; Ponomarenko, Olena (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2016)
Предметом роботи є теоретичні засади формування стратегії управління міжнародною конкурентоспроможністю підприємства. Метою роботи є удосконалення методичної бази щодо стратегічного управління міжнародною конкурентоспроможністю підприємства. З метою одержання обґрунтованих висновків у процесі роботи було використане системно-структурний аналіз, абстрактно-логічний метод; та метод порівнянь. У роботі запропоновано визначення поняття «стратегія управління міжнародною конкурентоспроможністю підприємства»; виділено головний підхід при визначенні ключових пріоритетів міжнародної конкурентоспроможності підприємства; надано визначення поняття «компетенція», що виділяється як своєрідний ресурс підприємства; сформовано ряд функціональних стратегій; запропоновано процедуру формування і реалізації стратегії управління міжнародною конкурентоспроможністю підприємства.
Management international competitiveness of enterprises
Keywords: міжнародна конкурентоспроможність; стратегія; компетенція; процеси; бізнес; international competitiveness; strategy; expertise; processes; business; 681.45