Мобільний підйомник на базі гусеничної машини ТТ 4М - Толмач, Роман Леонідович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Метою проекту є модернізація автогідропідйомника на базі універсального гусеничного шасі ТТ4 М. У дипломному проект були розглянуті питання розрахунку параметрів основ-них виконавчих механізмів автогідропідйомника, таких як: механізм телескопічної стріли, стрілопідйомний механізм та механізм повороту платформи. Крім того було виконано розрахунок гідроприводу автогідропідйомника, та вибрані його основні елементи. Значну увагу у дипломному проекті присвячено розрахунку на міцність телескопічної стріли автогідропідйомника. Розглянуто питання розрахунку автогідропідйомника на стійкість.
Keywords: підйомник; коефіцієнт; стріла; телескопічна