Відновлення зношених поверхонь деталей в умовах малих підприємств - Шапошнік, Євген (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Охарактеризовано матеріали та способи одержання заготовок для виготовлення колінчастих валів, умови робити, конструктивні особливості. Наведені основні дефекти, що виникають в процесі експлуатації колінчастих валів. Проаналізовано найбільш поширені методи відновлення – наплавлення, способи напилення, методи електролітичного нанесення покриттів, їх основні переваги та недоліки. Експериментально досліджено використання міднення для відновлення шийок колінчастого валу.
Keywords: матеріали; колінчастий вал; дефекти; умови роботи; спосіби відновлення; наплавлення; газотермічне напилення; міднення; експериментальне дослідження