Підвищення якості робочої поверхні деталей при температурно-пластичній деформації - Карабут, Богдан Романович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Встановлено взаємозв'язок режимів різних видів термо - механічної обробки робочих поверхонь з технологічною надійністю верстата з урахуванням деформацій технологічної системи стосовно до різних груп оброблюваних матеріалів. Досліджено вплив температури нагріву інструменту та деталі на похибки обробки залежно від ступеня зносу інструменту, матеріалу деталі та балансу тепла при різанні. Сформульовано основні положення надійності технологічного процесу механічної обробки деталей, які базуються на структурі і складі технологічного обладнання та розсіюванням значень показника якості виготовлення машини в межах заданого поля допуску.
Keywords: робоча поверхня; обкотування роликом; якість; пластичне деформування; температурно-пластичні дії