Геодезичні інженерні вишукування під час визначення кар’єру з видобутку корисних копалин - Плахотнюк, Олександр Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Метою кваліфікаційної роботи було проаналізувати геодезичні роботи, що застосовуються під час визначення геодезичних координат поворотних точок під кар’єром з видобутку корисних копалин, проаналізувати застосування геоінформаційних систем, програмних засобів обробки геодезичної інформації. Також виділити земельну ділянку на місцевості, згідно розробленого гірничого відводу для видобутку корисних копалин. Для цього були застосовані сучасні супутникові навігаційні системи.
Keywords: геодезичні виміри; кар’єр корисних копалин; гірничій відвод; геоінформаційні системи; обробка геодезичних даних