Система управління пресуванням полімерного сміття на автомобілі комунального господарства - Ідалі, Ааліа (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження – процес пресування (компактування) об’ємних промислових та побутових відходів на основі пінопласту. Предмет дослідження – система управління для мобільного шнекового компактора. Мета роботи – автоматизація мобільного обладнання для пресування побутових та промислових відходів з полімерів. Проаналізовано існуючі конструкції механізмів пресування (компакторів), проведено аналіз стану ринку компакторів. Запропоновано більший акцент робити на мобільному обладнанні попередньої обробки пінопластових відходів. Зроблено опис типової конструкції шнекового компактору і набору органів управління компактором. Розроблена функціональна схема системи управління шнековим компактором і схема електричних з'єднань об'єктів управління, алгоритм роботи. Обґрунтовано вибір окремих елементів і вузлів функціональної схеми і об-ґрунтовано застосування зворотного зв’язку за потужністю в алгоритмі роботи. Визначено номінальні струми пристроїв захисту і пускачів двигунів компактору і вихідна потужність блоку живлення розроблюваної системи управління.
Keywords: рециклінг; пінопласт; мобільний компактор; шнек; промисловий контролер управління; автоматичний вимикач захисту двигуна; електромагнітний пускач; пусковий струм