Спосiб ступiнчатої адсорбцiйної очистки стiчних вод шлаковим сорбентом iз забезпеченням замкненостi циклу оборотного водоспоживання - Хоботова, Елiна Борисiвна; Грайворонська, Iнна Валерiєвна (My University, 2013)
Спосіб ступінчатої адсорбційної очистки стічних вод шлаковим сорбентом із забезпеченням замкненості циклу оборотного водоспоживання, який включає потрапляння металургійного шлаку з відвалу до блока підготовки шлакового сорбенту попередньо на подрібнення, потім через дозатор - в адсорбери з механічним перемішуванням пропелерними мішалками, суспензія шлаку, що залишилась, потрапляє на розділення до відстійників, який відрізняється тим, що шлак перед дозуванням хімічно активується реагентом-активатором 0,5 Μ розчином сірчаної кислоти, що може використовуватись багаторазово для активації порцій шлакового сорбенту, використовується каскад з трьох адсорберів, в якому очищені води перекачуються насосами, потім очищені води зливаються разом та потрапляють на дане підприємство в технологічний цикл, цикл оборотного водоспоживання замикається.
Keywords: екологiя