Проектування устаткування для руйнування зношених сталевих трубопроводів та їх заміни на нові - Мижирицький, Ілля Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У дипломному проекті розглядаються питання підвищення ефективності прокладання трубопроводів безтраншейним методом. Проведено аналіз інформаційних джерел по темі роботи. Виконано розрахунки на міцність і розроблена конструкторська документація устаткування для реконструкції трубопроводів, призначеного для протягування трубопроводів. Проведені техніко-економічні розрахунки та розглянуті питання з охорони праці та безпеки у надзвичайних ситуаціях.
Keywords: трубопровід; установка; канат; свердловина; гідропривід; бурова голівка; шнек; міцність; буріння грунту