Визначення технічних рішень щодо переобладнання і використання електротрактора для сільськогосподарського виробництва - Оберемок, Данило Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Мета роботи – підвищення ефективності сільськогосподарського виробництва за рахунок переведення тракторів сільськогосподарського призначення, на електричний привод. Об’єкт роботи – процеси енергообміну в тяговому обладнанні електротрактора в залежності від характеру сільськогосподарських робіт, і підвищення часу ефективної роботи на електричній тязі. Предмет роботи – технічні пристрої і системи для підвищення ефективності роботи електротрактора в реальному сільськогосподарському виробництві. У дипломній роботі проаналізовані технічні проблеми переобладнання серійного трактора на електричну тягу. Сформульовано критерії вибору електричного обладнання. Рекомендовано використовувати переобладнаний трактор лише з додатковими пересувними агрегатами, що здатні збільшити час роботи тягових батарей в реальних умовах експлуатації. Запропоновано методику і рекомендації по дообладнанню електротрактора технічними засобами з можливим використанням стандартних пристроїв і автономного додаткового обладнання для робіт в безпосередньо польових умовах.
Keywords: трактор; електротрактор; переобладнання на електричну тягу; сільськогосподарські технологічні операції; час роботи