Розробка технології виробництва асфальтобетонних сумішей на бітумах, модифікованих полімерною добавкою Elvaloy, на асфальтобетонному заводі в Запорізькій області - Животов, Денис (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Зроблений аналіз літературних джерел, стосовно використання полімерних модифікаторів для покращення властивостей бітумів та асфальтобетонів. В роботі представлені результати досліджень якості вихідних матеріалів, які використовуються для виготовлення асфальтобетонів, а також полімерної добавки Elvaloy. Встановлено вплив полімерної добавки Elvaloy на покращення властивостей бітуму та асфальтобетону. Вирішені питання з контролю якості робіт на заводі, охорони праці, виконані техніко-економічні розрахунки, які доводять доцільність застосування модифікованих бітумів для виробництва асфальтобетонних сумішей.
Keywords: бітум; полімерні матеріали; добавка Elvaloy; модифікація; асфальтобетон; фізико-механічні властивості; технологія виготовлення; ефективність