Пристрій для генерування електричної енергії шляхом переміщення автомобіля у підземний гараж - Аргун, Щасяна Валіковна; Гнатов, Андрій Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Винахід належить до альтернативних джерел електроенергії. Пристрій для генерування електричної енергії шляхом переміщення автомобіля в підземний гараж містить рухому платформу, що здатна опускатися вниз з розміщеним на ній автомобілем під дією власної ваги, чотири кутові опорні стійки, чотири електрогенератори з електричними випрямлячами, зв’язані з акумуляторною батарею для накопичення отриманої електричної енергії. Шестерні приводів електрогенераторів зачеплені з рейками приводів електрогенераторів, які мають пласкі спіральні пружини, які з’єднані з роторами електрогенераторів так, що мають можливість закручуватися при опусканні платформи вниз і відповідному обертанні шестерень приводів та роторів електрогенераторів в один бік та розкручуватися при підніманні платформи, обертаючи зазначені шестерні та ротори в протилежний бік. Технічним результатом є підвищення ефективності процесу перетворення потенціальної енергії маси автомобіля в електричну.
Keywords: альтернативні джерела електроенергії; рухома платформа; підземний гараж; електрогенератор