Будівництво ділянки автомобільної дороги IV категорії «Під’їзд до населенного пункту Червона Дніпровка» довжиною 16,3 км в Дніпропетровській області - Антонян, Богдан Каренович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі проаналізовано кліматичні умови, побудовано дорожньо-кліматичний графік. Розроблено відомість балансу земляних мас та загальні об’єми земляних робіт. Розраховані обсяги робіт і потреба матеріалів, визначені мінімальні змінні темпи будівництва. Розроблені калькуляції на кожен вид будівельних робіт. Запроектовані технологічні операції по влаштуванню земляного полотна з транспортуванням ґрунту з виїмки в насип, з кар’єру в насип, а також на влаштування шарів дорожнього одягу з ґрунту укріпленим цементом, щебенево-піщаної суміші, асфальтобетону крупнозернистого щільного і дрібнозернистого щільного.
Keywords: район будівництва; земляне полотно; дорожній одяг; технологія; пісок; щебінь; чорний щебінь; поверхнева обробка; контроль якості робіт