Формування потрібної зовнішньої швидкісної характеристики автомобільного дизеля при його визначальних випробуваннях у складі транспортного засобу - Нємикін, Віталій Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження. Процес формування зовнішньої швидкісної характеристики автомобільного дизеля 4ДТНА1 в умовах його роботи у складі транспортного засобу. Мета дослідження. Метою даного дослідження є визначення потрібної зовнішньої швидкісної характеристики модифікації автомобільного дизеля 4ДТНА1, яка б відповідала реальним вимогам до тягово-швидкісних властивостей зразків вітчизняної техніки військового та цивільного призначення. Методи дослідження. Методи дослідження базуються на фундаментальній теорії теплових двигунів і теоретичних основах обробки даних індиціювання циліндрів програмними засобами кафедри ДВЗ Харківського національного автомобільно-дорожнього університету.
Keywords: малолітражний автомобільний дизель; зовнішня швидкісна характеристика; визначальні випробування; метрологічне забезпечення; автоматизована система