Формування процесу управління організаційними змінами - Сільченко, Кирило Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Наукове значення цієї роботи полягає в тому, що в ній вдосконалені теоретико-методичні засади та практичні аспекти щодо управління змінами на підприємстві, розглянуто та проаналізовано фактори, котрі мають вплив на процес управління змінами залежно від свого походження, визначено основні підходу до формування процесу управління організаційними змінами на прикладі підприємства, що досліджувалось, визначено шляхи і методи покращення функціонування та збільшення прибутку підприємства за рахунок використання наявних ресурсів. Крім того, проведено аналіз господарської діяльності підприємства, визначено конфігурацію організаційної структури, враховуючи тип зовнішнього середовища діяльності підприємства як складне та динамічне середнього ступеня, запропонована стратегія зростання за рахунок збільшення прибутків завдяки більш раціональному використанню внутрішніх ресурсів та впровадження нового напряму надання послуг, а саме ремонту транспортних засобів стороннім організаціям та фізичним особам.
Keywords: організаційні зміни; зовнішнє та внутрішнє середовище; господарська діяльність; стратегія розвитку