Удосконалення організації дорожнього руху на ділянці дороги Н-26. Частина 2. Розробка заходів з підвищення безпеки дорожнього руху - Філоненко, Іван Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – дорожній рух на ділянці автомобільної дороги Н-26 Чугуїв – Мілове від кордону Куп’янського району до м. Куп’янськ. Предмет дослідження – вплив параметрів умов руху на рівень безпеки дорожнього руху на дорозі. Мета роботи – розробка заходів з удосконалення організації дорожнього руху на ділянці автомобільної дороги для забезпечення необхідного рівня безпеки руху. Метод дослідження – аналітичний. Отримані результати – проведено аналіз ефективності застосування технічних засобів регулювання для підвищення рівня безпеки руху дорогою, запропоновано заходи з реконструкції ділянки дороги, задля зниження вірогідності скоєння ДТП, визначено необхідні обсяги капітальних та експлуатаційних витрат. Рекомендації з впровадження – розроблені заходи можуть бути впроваджені при реконструкції та ремонту досліджуваної автомобільної дороги. Область застосування – транспорт. Соціальна ефективність – при впровадженні запропонованих заходів кількість ДТП, на досліджуваній ділянці, має зменшитись.
Keywords: організація дорожнього руху; безпека дорожнього руху; автомобільна дорога; ефективність дорожнього руху