Оцінка експлуатаційних характеристик транспортних засобів з альтернативними джерелами енергії - Кіянський, Станіслав Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Метою дипломної роботи є оцінка експлуатаційних характеристик транспортних засобів з альтернативними джерелами енергії. Об'єктом дослідження є процес оцінки експлуатаційних характеристик транспортних засобів з альтернативними джерелами енергії. Предметом дослідження є показники експлуатаційних характеристик транспортних засобів з альтернативними джерелами енергії. В результаті аналізу літературних і Інтернет - джерел розглянуто компонувальні схеми легкових транспортних засобів з альтернативними джерелами енергії, виконано оцінку їх експлуатаційних характеристик, недоліки і переваги. В другому розділі розглянута математична модель для підбора тягової акумуляторної батареї при проектуванні електромобіля чи гібридного легкового транспортного засобу. В третьому розділі досліджена паливна економічність і екологічність транспортних засобів з альтернативними джерелами енергії, для чого виконано розрахунок витрат палива і ТО та рентабельність використання електромобіля, гібридного транспортного засобу, в порівняні з традиційними автомобілем. В четвертому розділі розглянуто особливості технічного обслуговування електромобілів на території України і діагностування технічного стану силових установок гібридного транспортного засобу.
Keywords: електромобіль; гібридний транспортний засіб; тягова акумуляторна батарея; інвентор; математична модель; експлуатаційні характеристики; альтернативні джерела енергії