Ціни і ціноутворення : підручник - Непран, А. В.; Шевченко, І. Ю. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В підручнику розкриті теоретичні питання ринкового ціноутворення, процеси формування, закономірності руху цін, основні методи і прийоми управління ціноутворенням на підприємствах, склад та структури ціни, методи встановлення цін, політика і стратегія ціноутворення, система надбавок і знижок, механізм державного регулювання цін та ін. Поглиблено викладено особливості ціноутворення в торгівлі, на підприємствах транспорту. Доцільність їх розгляду обумовлена необхідністю формування у здобувачів широкого кругозору у сфері ціноутворення і приймати економічно обгрунтовані цінові рішення. Виклад ілюструється прикладами з економічної практики. Для здобувачів економічних спеціальностей. Знайомство з книгою буде корисним і для керівників підприємств, економістів та професійних маркетологів.
Keywords: політика; стратегія; механізм державного регулювання цін; ринкове ціноутворення; 338.5(075)