Управління матеріальним стимулюванням персоналу підприємства в контексті компетентнісного підходу - Калашник, Михайло Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Для досягнення мети виконано такі завдання: проаналізовано систему оплати праці та оцінки компетенцій працівників; визначено рівень розвитку компетенцій фахівців експлуатаційного відділу; встановлено кореляцію між компетенціями та продуктивністю праці; обґрунтовано економічну ефективність оплати праці за компетенціями. Методи дослідження – індукція, дедукція, аналіз, синтез, системний підхід; порівняння, вимірювання, опитування за допомогою анкетування, функціонально-вартісний аналіз, емпіричні оцінки, кореляційно-регресійний аналіз. Теоретична значимість дослідження полягає у розвитку теоретикометодологічних засад застосування компетентнісного підходу в оплаті праці. Практична значущість дослідження полягає у визначенні напрямку розвитку системи оплати праці працівників підприємств автомобільного транспорту на основі компетентнісного підходу.
Keywords: Трудова діяльність; оплата праці; кадровий потенціал; розвиток компетенцій; автотранспортне підприємство