Алгоритм гармонізації елементів моделі формування державної стратегії розвитку автомобілебудування - Шевченко, Інна Юріївна; Шевченко, Инна Юрьевна; Shevchenko, Inna (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2019)
Мета: розроблення алгоритму гармонізації елементів моделі формування державної стратегії розвитку автомобілебудування. Методика дослідження: метод аналізу та синтезу, системний підхід, порівняльний аналіз, експертні та статистичні методи, авторська модель формування державної стратегії розвитку автомобілебудування на засадах гармонізаційного підходу. Результати: розроблено алгоритм гармонізації елементів моделі формування державної стратегії розвитку автомобілебудування, який складається з чотирьох етапів: 1) ідентифікація наявності бінарних протиріч між елементами моделі (через побудову діагностичних карток); 2) коригування складу елементів моделі для запобігання протиріччям; 3) оцінка рівня гармонізації між елементами моделі; 4) розробка повної або скороченої програми гармонізації моделі. Побудовано діагностичні картки наявності бінарних протиріч у гармонізаційній моделі формування державної стратегії розвитку автомобілебудування. Оцінено рівень гармонізації між елементами моделі формування державної стратегії розвитку автомобілебудування. Наукова новизна: розроблений алгоритм складає методичне підґрунтя практичної реалізації гармонізаційної моделі формування державної стратегії розвитку автомобілебудування, якою, на відміну від наявних у науковій літературі моделей державного протекціонізму автомобілебудування, передбачено гармонізацію уніфікованої моделі державного регулювання розвитку автомобільної промисловості та стратегічних наборів підприємств автомобілебудування. Практична значущість: розроблений алгоритм гармонізації елементів моделі формування державної стратегії розвитку автомобілебудування рекомендується до застосування органами державної влади, до відання яких належить управління розвитком автомобільної промисловості.
Алгоритм гармонизации элементов модели формирования государственной стратегии развития автомобилестроения
Algorithm of harmonization of the elements of the model of formation of the state strategy of the automotive industry development
Keywords: автомобілебудування; державна стратегія; державне регулювання; гармонізація; бінарні протиріччя; автомобилестроение; государственная стратегия; государственное регулирование; гармонизация; бинарные противоречия; automotive industry; state strategy; state regulation; harmonization; binary contradictions; 338.45; 10.30977/PPB.2226-8820.2019.22.0.180