Система керування дорожніми машинами з використанням супутникових навігаційних систем - Гнатенко, Олексій Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У роботі були розглянуті глобальні системи позиціонування, принципи роботи й функції системи GPS. Розглянуто застосування супутникової навігації при роботі дорожніх машин, описано інноваційні GPS технології в сільському господарстві. Проведено моделювання кута повороту передніх коліс і лінійного відхилення об'єкта від заданої траєкторії.
Keywords: дорожні машини; gps-приймач; наземний сегмент; супутникова навігація; системи паралельного водіння; автопілоти; моделювання; синтез; перехідний процес