Методичні підходи до формування екологічної мережі (на прикладі Дніпропетровської області) - Грішутін, Іван Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Характеризовано історію розвитку і сутність поняття «екологічні мережі», досліджені структурні елементи екологічної мережі, розглянуті склад і функціональні зони природоохоронних територій, обґрунтовано необхідність створення ландшафтного заказника Домоткань-Самотканський, як природного ядра екомережі Дніпропетровської області, на прикладі балки Широка.
Keywords: Екологічні мережі; природно-заповідний фонд; ландшафтний заказник